сряда, 24 април 2024 г.

Стратегическите бомбардировачи на САЩ са напуснали Европа

B-1B Lancer, причислен към 34-та бомбардировъчна ескадрила, база на военновъздушните сили Елсуърт, Южна Дакота, се приземява в базата на военновъздушните сили Андерсен в Гуам, след пристигане за разгръщане на оперативна група бомбардировачи на 10 септември 2020 г.
📸 Снимка: Staff Sergeant Nicolas Z. Erwin/US Air Force

🇺🇸🤝🇪🇺 Група американски стратегически бомбардировачи B-1B Lancer, разположени в продължение на един месец в испанската военновъздушна база Морон, е напуснала и се е завърнала в САЩ.

Това съобщи Европейското командване на американската армия, цитирано от AFP.

"B-1B Lancer на ВВС на САЩ, придаден към 9-та експедиционна бомбардировъчна ескадрила, се завърна в база Дайс, Тексас", се казва в съобщението.

Командването посочи, че по време на разгръщането в Европа, което се състоя на 24 март, бомбардировачите B-1B са изпълнили няколко мисии за отработване на оперативна съвместимост със съюзниците от НАТО, включително в небето над Чешката република, Гърция, Турция и Обединеното кралство.

"Това разгръщане беше още една добра възможност за американските военни да демонстрират способността ни да работим заедно със съюзници и партньори, за да укрепим нашите съвместни сили".

Това заяви генерал Джеймс Хекер, командир на Военновъздушните сили на САЩ в Европа.

Няма коментари:

Публикуване на коментар