четвъртък, 25 април 2024 г.

Кралство Норвегия дари 76 автомобила на македонската армия

🇳🇴🤝🇲🇰 Дарение от 76 моторни превозни средства от Кралство Норвегия беше предадено днес на казармата „Илинден“ в Скопие, информира македонският седмичник  Република.

Седемдесет и шестте моторни превозни средства, включващи тридесет и шест леки пехотни моторни превозни средства от типа Mercedes Benz-290GD, Multi 2 и четиридесет товарни моторни превозни средства Scania-P3 камиони, представляват най-новия от поредица проекти в рамките на продължаващото отлично сътрудничество в отбрана между Република Северна Македония и Кралство Норвегия, съобщават от Министерството на отбраната на югозападната ни съседка.

На събитието обръщения направиха министърът на отбраната Славянка Петровска, началникът на Генералния щаб на генерал-лейтенант Васко Гюрчиновски, посланикът на Кралство Норвегия в Северна Македония Кристин Мелсом и бригаден генерал Андрес Йернберг, командващ логистиката на въоръжените сили на Кралство Норвегия.

На официалната церемония по предаването присъстваха ръководството на Министерството на отбраната и Генералния щаб, както и генерали от Сухопътните войски и командири на подразделения.

Няма коментари:

Публикуване на коментар