четвъртък, 25 април 2024 г.

Полша създава модерен център за MBT обучение близо до Познан

📸 Снимка: Krystian Dobuszynski/NurPhoto

🇵🇱 Центърът за обучение на сухопътните сили в Познан сега ще включва и голямо, модерно съоръжение за обучение на бронирания си компонент, пише полското издание Defence24.com.

Голям учебен център за бронирани компоненти трябва да бъде създаден на военния полигон в Биедруско, близо до Познан. Полигонът е част от Центъра за обучение на сухопътните сили в Познан. През следващите години Центърът има за цел да разшири своята инфраструктура за обучение, така че да може да се провежда обучение за основните бойни танкове Abrams M1A2 SEPv3Abrams M1A1 FEP, K2GF и K2PL Black Panther.

В рамките на инвестицията ще се създаде, оборудва учебен блок; пед с модерни симулатори, гаражи и съоръжения за поддръжка и нов гарнизон, способен да побере ок. 250 войници.

Инвестицията в Центъра за обучение на сухопътните войски и полигона Биедруско остава много важна за полските въоръжени сили. Основните предимства тук произтичат от близостта на веригата Биедруско и съоръжението на WZM S.A. в Познан. WZM ще поддържа основните бойни танкове K2 и M1 в бъдеще. Познан също може да се превърне в място, където ще се произвеждат основните бойни танкове K2PL - гамата Биедруско може да послужи като перфектен полигон за тях.

Няма коментари:

Публикуване на коментар